Mungo Jerry

MungoJerry-RayDorset2-300

 
Det britiske bandet Mungo Jerry med frontfigur Ray Dorset slo igjennom for fullt i 1970 med tidenes største sommerslager “In The Summertime”, en låt som spilles nesten like mye i dag som for over førti år siden. Ikke siden Beatles slo igjennom på 60-tallet hadde britene trykket et band til seg på samme måte som de gjorde med Mungo Jerry. Beatlemania ble derfor påfulgt av Mungomania og de første årene av syttitallet ble en vanvittig suksess for Dorset og hans band med store hits verden over som Lady Rose, Alright, Alright, Alright og Long Legged Woman Dressed in Black.

Siden denne fantastiske perioden for Mungo Jerry har bandet hatt flere utskiftninger av bandmedlemmer, men Ray Dorset er fortsatt frontfigur og vokalist i bandet og det ble derfor naturlig at han etter hvert adopterte navnet og nå bruker dette som artistnavn når han er ute og reiser.

Ray Dorset aka Mungo Jerry reiser fortsatt verden rundt ukentlig på tv-show og events, men trives definitivt best når han kan skrive nye låter, gi ut plater og gjøre fulle konserter med bandet sitt og spille rock’n roll, blues og boogie woogie. Mungo Jerry leverer alltid når han entrer scenen og er en garantert suksess på festivaler, større klubber og kulturhus.

Nyere videoer:
In the summertime
Let’s roll
Have a whiff on me…a tribute to Marc Bolan
Mungo goes funky

Eldre videoer:
Mungos Blues
Open up fra Ragnarock 73
Alright, Alright fra Ragnarock 73

Media:
Allsang på Grensen
VH1 intervju
Fra Røyken og Hurum avis sist Mungo Jerry spilte i Norge