Ben Reel Band

BenReel-300

 
Ben Reel er en irsk singer/songwriter som debuterte i 1999. Siden den gang har Ben utviklet sitt musikalske uttrykk, og han berører nå ulike stilarter innen rock, soul, blues, country, folk/americana med sporadiske innslag av reggae.

Ben har hatt mange høyprofilerte TV & radio-opptredener, og spilt på blant annet Bob Harris BBC Radio 2 og gjort support for Jools Holland, Alabama 3 og The Cranberries. Han har fremført sin radiohit «U People» med Ian Durys legendariske “Blockheads”, og han har spilt inn sangen med den prisbelønte saksofonisten Gilad Atzmon.

I løpet av de siste fem årene har Ben hatt flere vellykkede turneer rundt om i Europa med strålende kritikker og en stadig voksende tilhengerskare. Han har også samarbeidet med artister som Eric Andersen, David Olney, Sergio Webb, Irene Kelley og Tommy Womack. Ben blir ofte beskrevet som en ‘artist lying beneath the radar for way too long’.

 
I tillegg til Ben Reel består bandet av noen av de beste musikerne i Irland, hans svoger Michael Black på trommer, Ronnie O’Flynn på bass, Mick McCarney på gitar og kona Julieanne på backingvokal.