N3 – Norwegian 3

N3-300

 
N3 består av supertroikaen Ronni Le Tekrø, Terje Rypdal og Mads Eriksen. Dette er Norges svar på G3 i USA med den opprinnelige troikaen Joe Satriani, Steve Vai og Eric Johnsen. Gitarfantomene er viden kjent for sitt fantastiske gitarspill, i N3 kan du oppleve dem sammen på scenen. Gitaristene vil fremføre flere instrumentallåter fra sitt brede repertoar, og i tillegg vil du få høre låter som har vært med på å prege rockehistorien som de vil tolke på sin måte.

Ronni Le Tekrø er kjent for sin mangeårige karriere som frontfigur og drivende kraft i TNT. Bandets historie startet tilbake i 1982, og i 1987 fikk bandet Spellemannsprisen for albumet ”Tell No Tales”. Ronni Le Tekrø ble på 80-tallet kåret til en av verdens ti beste heavy-gitarister, og TNT har skaffet seg mange fans verden over. I 2007 framstod han som ”Rockerektor” i rockeskolen på TV 2.

Terje Rypdal har en omfattende karriere som startet med The Vanguards i 1962. Rypdal har blitt omtalt som en av verdens beste jazzgitarister, og har stor internasjonal anerkjennelse. Han har arbeidet med artister som Jan Garbarek, Palle Mikkelborg, Ketil Bjørnstad m.fl. Rypdal har mottatt hele tre Spellemannspriser, og i 2005 fikk han hedersprisen.

Mads Eriksen fikk blendende omtale allerede med sitt debutalbum i 1990 av Guitar Player, og har senere blitt nevnt blant verdens fremste gitarister. I 1994 ble han utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grete Knutsen, og han har deltatt på de anerkjente NAMM-messene i Los Angeles sammen med verdens fremste gitarister. De senere årene har han jobbet mye sammen med Chris Thompson (Manfred Mann`s Earth Band).

Bandet som spiller med supergitaristene er også fremragende musikere;

Paolo Vinaccia – trommer/perkusjon

Frank Hovland – bass

Gunnar Bjelland – tangenter