Mads Eriksen

MadsEriksen-300

 
Allerede før Mads Eriksen ga ut sin første soloplate i januar 1990, hadde det anerkjente magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med en panegyrisk omtale. Albumet ”Journey” fikk blendende kritikker i samme magasin, og de omtalte supergitaristen som en krysning mellom Eddie Van Halen og Joe Satriani. Det neste albumet; Storyteller, ble valgt til “Album Of The Month” i “Guitar For The Practising Musician” (senere “Guitar Magazine”) i juni 1992 som da var det største gitarmagasinet i USA. Dette albumet fikk også strålende kritikker i Japan. I 1994 ble Mads Eriksen utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grete Knutsen. Dette medførte at han i 1996 og 1999 representerte Eugen Guitars og Seymor Duncan pickups på det kjente NAMM-showet i Los Angeles sammen med de fremste gitaristene i verden. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk.

I 2007 var han med og lage albumet “Travelin’” med Hungry John under navnet Mad & Hungry. Dette albumet fikk svært gode kritikker, og ble blant annet kåret til Skandinavias beste bluesalbum på Blueswebben i Sverige. Fra 2009 har han gjort mange turnèer med N3- Norwegian 3 sammen med Terje Rypdal og Ronni Le Tekrø. Her har han mottatt fantastiske kritikker i norsk presse. I de senere år har han konsentrert seg mye om samarbeidet med Chris Thompson, den tidligere vokalisten fra Manfred Mann’s Earth Band. Chris Thompson & Mads Eriksen band har gjort 60-70 konserter i Tyskland, Belgia og Nederland de tre siste årene.

Hans siste instrumentalplate, det 8. i rekken, “Just what the world needs” ble i januar 2012 kåret til “Album of the month” i det anerkjente gitarmagasinet Guitar Techniques med 5 av 5 mulige stjerner.

Konsepter:

Mads Eriksen band – Instrumentalkonsert med de beste låtene fra hans 8 soloalbum. (musikere: Frank Hovland, Gunnar Bjelland, Zsolt Meszaros)

Solokonsert – Mads Eriksen – Alene med gitarene viser han hvorfor han blir regnet som en av verdens beste gitarister.

Mads Eriksen stiller også opp på mye annet: solistoppdrag med kor, storband, workshop etc. Han har også undervist som gitarpedagog i en årrekke.