Ledfoot

ledfoot-300

 
Ledfoot (Tim Scott McConnell) er en fantastisk live-artist! Han er velkjent for det legendariske bandet The Havalinas. Ledfoot har utviklet sin egen stil med sin 12 strengs-gitar og fotbeat, han trenger ikke mer enn det!

I 1979 ble han med i bandet «The Rockats» og signerte en platekontrakt med Island Records og turnerte i USA i 5 år. Albumet kom ut på selskapet i 1981. I 1983 ble han soloartist og utga plata “Swear” i 1983 på Sire Records. Senere kom “High Lonesome Sound” på Geff Records I 1987. I 1989 startet han bandet The Havalinas med musikere som blant annet har spilt med Bob Dylan (Chalo Quitana). Flere selskaper bød på signaturen til bandet, og i 1990 kom plata «The Havalinas» på Elektra. De turnerte i USA og gjorde support-jobber for Bob Dylan, Chris Isaak og Tina Turner. De gjorde også tre større turnèer i Europa på 90-tallet.

I 1993 flyttet Tim Scott McConnell til Norge, og albumet «Deceivers and Believers» ble utgitt på Warner Music i 1994 under navnet Tim Scott. Dette albumet ble mye spilt på radio i Norge. I 1996 ga han ut et nytt album på Waterfall Records, og samme år spilte selveste Bruce Springsteen inn låten «High Hopes» skrevet av Tim Scott. 1 2013 spilte Springsteen inn en ny versjon av “High Hopes” som også ble tittellåten på hans album utgitt i 2014.

De siste årene har Tim Scott McConnell videreutviklet sin unike stil, og de siste utgivelsene har blitt utgitt under navnet Ledfoot. Dette navnet skyldes stilen; hans unike tilstedeværelse med sin 12-strengs gitar og «rytmefot»! De siste utgivelsene har fått titlene «13 songs», «The Devils Songbook», «Damned if I do/Damned if I don`t” og “Gothic Blues- volume one”.

Ledfoot er et fyrverki på scenen, og han høres ut som et orkester helt alene!!

Konsepter:

Ledfoot – alene med gitarene

Ledfoot & Tekrø – en powerduo – konserten inneholder Ledfoot sine låter, og Ronni Le Tekrø legger sine kunstneriske fills og solosignaturer på disse tøffe låtene.